Viholliset

Tekijä: Poison

Vähän perustietoa Resident Evil 5:en vihollisista, sekä neuvoja miten ne voi päihittää. Huom! ne jotka eivät ole peliä pelanneet läpi, on joukossa tietoa mikä saattaa spoilata juonta. Että omalla vastuulla luette.

Majinit




Majinit toimivat Resident Evil 5:en perusvihollisina. Tartunnan saaneet kyläläiset eroavat toisistaan lähinnä aseistukseltaan ja ulkonäöltään. Majinit luokitellaan kolmeen erilaiseen kastiin, lähinnä esiintymisalueen mukaan:

Majini (Town)



Pelin alkupuolella Majinit ovat ulkonäöltään ihan tavallisten kyläläisten tapaan pukeutuneita. Aseistuksesta löytyy lähinnä lyömäaseita, joista esimerkkeinä erilaiset kepit, rautaputket ja pienet viikatteet. Kyläläiset heittelevät myös polttopulloja, ja myös varsijousia näkee ajoittain, vaikka eivät niin yleisiä kylän alueella olekaan. Kylän Majinit ovat melko helppoja nurjertaa, lähinnä sen takia että vihollisilla ei ole mitään suojia, joten niitä voi ampua melkein mihin tahansa jotta tuhoa saa aikaiseksi.

Majini (Wetlands)

Pelin edetessä vastaan tulee Majineja jotka pukeutuvat vanhojen heimojen tapaan. Ulkoisesti ovat myös hieman enemmän parasiitin runtelemia kuin kylän Majinit. Aseistukseen kuuluu lähinnä keihäät, varsijouset (joilla ampuvat tavallisia nuolia, mutta myös räjähtäviä nuolia) ja kilvet. Aiempiin Majineihin verrattuna nämä ovat hieman hankalempia, koska Majineilla on tehokkaampia aseita, kilpiä suojana ja jopa erilaisia maskeja päätä suojaamassa.

Majini (Base)



Pelin keski/loppupuolella alkaa tulla Majineja, joiden aseistus onkin ihan toista luokkaa kuin aiemmilla tapauksilla. Näitä kommandoja, joiden vaatetus tuo mieleen armeijan. Näitä on hyvin ärsyttävää tappaa, koska osalla Majineista on melkein koko vartaloa suojaava haarniska, jossa vain pää on haavoittuva. Toki joukosta löytyy myös näitä Majineja, jotka menevät ihan samaan kastiin kuin aikaisemmatkin, tosin kovemmalla aseistuksella. On raketinheitintä, kranaatteja, sähkökapuloita ja tavallisia konekivääreitä. Vahva aseistus ja suojukset tekevät näistä melko vaikeita tappaa, mutta tippuvat kyllä kun oikeisiin kohtiin osuu. Esimerkiksi jos Majinin puvussa on kranaatteja, ne voi ampua ja tappaa vihollisen ilman sen isompia ongelmia.

Cephalo




Jos Majinilta ampuu pään pois, voi tilalle kasvaa kehon sisällä oleva parasiitti. Tämän lonkeroa muistuttavan ulokkeen päähän kasvaa teräviä piikkejä joita Majini käyttää aseenaan. Helpoin tapa päästä eroon näistä mutaatioista on käyttää valokranaatteja, tai kranaatinheittimen valopanoksia (flash rounds). Viholliset voi myös tappaa ampumalla päähän tai kehoon, mutta tämä taktiikka saattaa tuhlata turhan paljon panoksia.

Bui kichwa




Pienet hämähäkkiä muistuttavat otukset ovat esillä pelissä lähinnä luolastoissa. Nämä otukset esiintyvät yleensä pienissä ryhmissä, eivät niinkään yksinään. Muuten Bui kichwat ovat melko harmittomia, mutta osaavat ärsyttävästi tarrautua pelaajaan vieden energiaa samalla. Jos Bui kichwa tarrautuu kiinni, otteesta ei pääse irti ilman parin apua, tai vaihtoehtoisesti odottamalla kunnes otus päästää irti. Hyvin heikkoja otuksia, vaativat 1-2 pistoolin panosta jotta kuolevat. Tosin helpoin tapa päästä eroon laumasta on viskaista valokranaatti tai ampua valopanos niiden keskelle.

Big Man Majini



Kookas Majini, joka ei kovinkaan paljoa eroa tavallisesta Majinista, ainoastaan kooltaan. Tämä kalju ja pyöreähkö Majini osaa ärsyttävästi lyönneillään kaataa pelaajan maihin. Helpoin tapa hoidella tämä, on ampua hyvältä etäisyydeltä, välttäen näin iskut, tai potkimalla Chris & Shevan kanssa siitä paskat pihalle (melee, baby!) Big Man Majini myös räjähtää kuollessaan, joten kannattaa pitää sitä etäisyyttä.

Licker β



Ah, vanhat RE-pelit tulee mieleen tästä vihollisesta. Lickerit osaavat olla todella vaikeita, varsinkin aivan arvaamattomien hyökkäysten takia. Jopa pienen etäisyyden pitäminen ei aina auta, koska ovat heti kielellä lävistämässä. Lickerin haavoittuvaisin kohta on sen sydän, mutta osumat päähän tehoavat myös hyvin. Helppo tapa tappaa Licker on ampua vihollinen selälleen kranaatinheittimen happopanoksilla (Acid rounds), jolloin sen voi käydä puukottamassa meleellä. Myös kranaatinheittimen typpipanokset (Nitrogen rounds) tehoavat hyvin, koska jäätyneen vihollisen saa ammuttua/puukotettua palasiksi. Mutta myös perusaseet kuten pistoolit, haulikot & konekiväärit toimivat Lickereihin melko hyvin.

Lickerit voivat myös tavallisten liikkeiden lisäksi tehdä instant kill-liikkeen, jossa Licker hyppää pelaajan päälle ja tappaa yhdellä iskulla. Tämän voi estää parilla tavalla. Kun Licker on kaatanut pelaajan, voi paria auttaa iskemällä vihollista melee-liikkeellä. Toinen tapa vaatii vähän nopeampaa reaktiota. Kun Licker on tekemässä instant kill-liikettä, ruudulle ilmestyy vastaiskun mahdollistava counter. Jos pelaaja ehtii nämä napit painamaan tarpeeksi nopeasti, hahmo tekee iskun joka lennättää Lickerin selälleen maahan. Tämän jälkeen Lickerin voi viimeistellä puukottamalla sitä.

Executioner Majini



Pelin alkupuolella esiintyvä "välipomo" jos sitä sellaiseksi voisi kuvailla. Pelissä esiintyvän kylän teurastajan aseena toimii suuri kirveen ja lihanuijan yhdistelmä. Executioneriin kannattaa pitää etäisyyttä, koska jo yksi isku pistää pelaajan erittäin heikkoon kuntoon. Vihollinen huitoo lähinnä aseellaan, mutta lähietäisyydeltä Executioner myös pystyy nappaamaan pelaajan otteeseensa, nostaen tämän kurkusta ilmaan. Jos pelaaja ei pistä tarpeeksi vastaan, Exectioner heittää pelaajan maahan ja tiputtaa kirveen naamalle, joka tietysti johtaa kuolemaan.

Paras tekniikka on tietysti pitää etäisyyttä ja ampua kauempaa, mutta välillä on myös hyvä tehdä melee-liikkeitä. Myös ympäristön tuomia etuja kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi erilaiset tynnyrit pystyy räjäyttämään, öljytynnyreitä pystyy sytyttämään ja muuntajia voi tiputella antamaan sähköiskuja.

Duvalia



Cephalon tapaan Duvalia on parasiitin aiheuttama mutaatio Majineissa. Duvalia kuitenkin eroaa muista mutaatioista siinä, että sitä on paljon hankalempaa tappaa ilman valopanoksia tai valokranaatteja, kuin muita mutaatioita. Lähinnä siksi, että Duvalian koko yläruumis on parasiitin suojaama. Ainoat kohdat mihin aseet tehoavat, ovat Majinin jalat, ja punainen "häntä" joka roikkuu Majinin kyljessä. Näitä ampumalla Duvalia kaatuu polvilleen, ja avaa yläruumiseen muodostuneen "suun" joka on otuksen haavoittuvaisin kohta. Mutaation saa kuitenkin tapettua paljon helpommin jos vain käyttää valopanoksia tai valokranaatteja, jos vain mahdollista.

Vaikka Duvalia on helppo hoidella valopanoksilla, se on silti vaarallinen vastus jos se pääsee puremaan. Duvalia nappaa pelaajan suuhunsa ja puree ensimmäisellä kerralla kuolema-statuksen. Toisella kerralla ei ole enää mitään tehtävissä, vaan pelaaja purraan kahtia. Duvalia myös puskee ajoittain yläruumiilla, mutta yleensä pyrkii nappaamaan pelaajan suuhunsa.

Kana

Melko harmittomia eläimiä. Mutta kanat pystyvät pahimmassa tapauksessa tappamaan pelaajan. Yleensä kanat juoksevat karkuun, mutta nurkkaan ahdistettuina hyppivät päin josta menettää energiaa. Kanat kannattaa tappaa, koska niiltä saa usein munia, jotka toimivat parannustarvikkeina.

Giant Majini



Giant Majineja tulee pelin aikana vastaan vain muutama kappale. Jättimäistä luunuijaa heiluttavat jättiläiset on kuitenkin melko helppo päihittää. Haulikot ja muut tehokkaat aseet purevat hyvin, myös melee tuntuu lisäävän hyvin tehoa. Gian Majineiden päätä kuitenkin suojaa iso maski, johon ei aseet pysty. Tavallisten lyöntien lisäksi Giant Majinit ajoittain juoksevat pienen matkan, hyppäävät ja huitovat nuijilla ympärilleen. Ja jos pelaaja menee liian lähelle, saa potkusta. Pienen etäisyyden pitäminen ei ole pahasta, mutta jos nokkela on, voi myös vihollista iskea läheltäkin.

Adjule



Koiria tulee pelissä melko useassa paikassa vastaan. Koirien seassa on myös hyeenoja. Myös koirien koko vaihtelee, on pieniä ja vähän suurempia. Koirat ovat melko heikkoja, joten melkein mikä tahansa ase on niitä vastaan toimiva. Mutta nopeus on vihollisen yksi etu, joka kannattaa ottaa huomioon. Haulikot tai konekiväärit ovat melko hyvä valinta, koska koirat juoksevat ja hyppivät ympäriinsä, jolloin yksittäiset pistoolin panokset eivät niihin helposti osu. Vaikka koirat ovat melko heikkoja, myös koirat voivat muuttua parasiitin ansiosta, jolloin niiden kestävyys nousee. Jälleen valopanokset ovat hyödyllisiä kun mutaatioista on kyse. Kun parasiitti on muuttanut koiran, voivat ne kaataa pelaajan maahan ja helposti tappaa jos apua ei saa ajoissa.

Kipepeo



Muiden parasiittien tavoin, myös Kipepeo ilmestyy Majinien sisältä. Kun isäntäeliö (tässä tapauksessa tavallinen Majini) kuolee, parasiitti jättää kehon ja muutautuu pehosta muistuttavaksi eliöksi, joka lentelee ympäriinsä. Kipepeot ovat melko heikkoja, mutta jos ne pääsevät iskemään, voivat ne aiheuttaa paljon vahinkoa. Kipepeo tarrautuu pelaajan kasvoihin kiinni ulokkeensa avulla, ja vie energiaa. Erityisesti jos vaikeustaso on veteran tai professional, Kipepeon iskuja kannattaa välttää, ja tappaa loinen heti kun se ilmestyy. Jos Kipepeo saa otteen parista, kannattaa heti käydä auttamassa paria, koska jos hahmo menee kuolema-statukselle, vie Kipepeo energian nopeasti mennessään.

Reaper



Yksinpelissä Reapereita ei kovinkaan montaa tule. Tämä hyönteistä muistuttava otus on melko kestävä, ja saadessaan otteen pelaajasta se tappaa heti. Reaperia ei myöskään kannata ampua mihin sattuu, koska viholliseen ei tehoa muualle kuin valkoisiin kohtiin, jotka se paljastaa ajoittain. Ja jos ammut ohi, Reaper erittää ympärilleen kaasua, jota vaikuttaa näkyvyyttä, jolloin on vaikeaa osua oikeaan kohtaan. Kun Reaper kulkee kontallaan, sen olkapäiden kohdalla sijaitsevat valkoiset kohdat näkyvät. Ja taas kävellessään seisaalleen, otuksen mahassa sijaitseva valkoinen sisus tulee välillä näkyviin. Reaperin voi tappaa yhdelläkin tehokkaan aseen panoksella, jos mahaan onnistuun ampumaan esimerkiksi revolverilla. Mutta homma onnistuu myös ampumalla molempiin olkapäiden valkoisiin kohtiin, jonka jälkeen otus paljastaa valkoisen sisuksen mahastaan.

Reaperilta voi myös ampua pään pois, vaikkakin se kasvattaa uuden tilalle. Tällöin otus on kuitenkin hetken sokeana, ja haahuilee ympäriinsä. Mutta tuolloinkin otus voi napata pelaajan ja tappaa, joten etäisyyttä kannattaa pitää. Kannattaa pitää pientä välimatkaa otukseen, perääntyä ja odottaa oikeaa hetkeä jolloin ampua.

Chainsaw Majini



Muistatte varmasti RE4:en perunasäkkiä päässä pitäneet, moottorisahalle heiluneet paskiaiset? RE5 esittelee kyseisten vihollisten anorektiset serkut Afrikasta. Uhkaavasta ulkomuodosta huolimatta helppoja ja kömpelöitä vihollisia. Vaativat tosin melko paljon räiskimistä, jotta kaatuvat. Ja ajoittain voivat kaatua, mutta nousevat vähän ajan kuluttua riehumaan päättömästi moottorisahoillaan. Syötät sille sitä lyijyä ja väistelet niiden hitaita lyöntejä. Jos tuohon pystyt, melko varmasti selviät näistä vihollisista. Vaarana kuitenkin on, että jos moottorisaha osuu kohdilleen, kuolee yhdestä kerrasta.

Gatling gun Majini



Jälleen RE4:stä tuttuja vihollisia. Isot Majinit kantavat järkyttävät kokoisia konekiväärejä, joilla sitten tulittavat sarjatulta pelaaja kohti. Myös lähietäisyydeltä nämä Majinit voivat lyödä aseillaan. Kestävät iskuja melko hyvin, ja niitä kannattaa ampua kauempaa tai suojasta juuri vihollisen aseen takia. Tähän viholliseen toimii hyvin melee-liikkeet, mutta ensin vihollinen pitää ampua polvilleen.

Käärme

Kuten kanat, käärmeet ovat yleensä melko harmittomia. Mutta ne iskevät pelaajaa kun piileskelevät pusikoissa ja laatikoiden sisällä. Ja kun vaikeustaso on korkealla, voi yksi purema viedä hahmon kaikki energiat (palkki menee tyhjäksi, mutta ei kuolema-statukselle). Käärmeeltä saa yleensä jotain parannusvälineitä kun ne tappaa.

Krokotiili




Krokotiileja on vain yhdessä paikassa koko pelissä. Ne vaanivat pelaajaa vedessä, ja ilmestyvät vähän mistä sattuu. Jos krokotiili saa pelaajasta kiinni, se on menoa. Yksi puraisu tappaa ja matelija syö hahmon. Näiden vihollisten iskuja on kuitenkin helppo välttää, kunhan ei ihan niiden vierestä kulje. Kannattaa myös vedessä rämpiessä katsoa ympärilleen, koska krokotiileja on useita. Nämä matelijat pystyy tappamaan, mutta ne ovat kestäviä, ja koska ne voi helposti välttää, on niiden ampuminen silkkaa panosten tuhlausta.

Niilinahven

Täysin harmittomia kaloja, joita löytyy pieniltä vesialueilta. Kaloista saa jotain pientä tavaraa, lähinnä rahaa tai parannustarvikkeita.

Popokarimu



Lepakon ja hyönteisen sekoitukselta näyttävä pomo. Popokarimun kohtaat pelissä kaksi kertaa.

Ensimmäisellä kerralla Popokarimun voittamiseen on annettu melko hyvä lähtökohta. Tilaa on paljon, alueelta löytyy paljon maamiinoja, jotka ovat tehokkaita tätä vihollista vastaan. Popokarimun iskuihin kuuluvat lähinnä erilaiset hyökkäykset lennosta, sekä maassa iskut eturaajoilla. Lähietäisyydeltä vihollinen saattaa joskus käyttää iskua, jossa se erittää seittiä muistuttavaa ainetta peräpäästään, tehden hahmot liikuntakyvyttömiksi. Paras tekniikka tätä vihollista vastaan on käyttää maamiinoja. Popokarimun haavoittuva kohta on sen peräpään alla sijaitseva paljas kohta. Kun vihollinen kaatuu miinan vaikutuksesta, ammut tehokkailla aseilla sen haavoittuvaa kohtaa. Jätät maamiinoja ympäriinsä, ja houkuttelet vihollisen kävelemään niiden päältä, sitten ammut. Tuon kun toistaa muutaman kerran, niin eiköhän putoa.

Toisella kerralla tilaa on rajoitetusti, ja lähitaistelu on melko väistämätön. Samaa tyyli kuitenkin pätee tässäkin. Popokarimua on mahdollista ampua sen haavoittuvaan kohtaan, vaikka vihollinen ei maassa makaisikaan, mutta se on paljon vaikeampaa. Vihollinen kun ei tahdo paikallaan pysyä, vaan lentelee ja syöksähtelee ympäriinsä. Jos maamiinoja ei ole saatavilla, pitää panokset ajoittaa tarkasti vihollisen ainoaan haavoittuvaan alueeseen.

Uroboros



Pelissä itse parasiitin nimeä kantava vihollinen koostuu lähinnä sen lonkeroista. Tämän vihollisen taltuttamiseen annetaan mahdollisuus käyttää polttohuonetta, johon hirviön voi houkutella. Uroboros kuolee kun sen grillaa 2-3 kertaa kyseisessä huoneessa, aivan vaikeustasosta kiinni. Hirviötä voi myös heikentää valmiiksi kaatamalla kaasupulloja jotka lojuvat kyseisessä paikassa, ja ampumalla ne kun hirviö ne nappaa sisuksiinsa. Hyvin yksinkertainen ja helppo vastus päihittää yhteistyöllä parin kanssa. Tästä otuksesta selviää melko helposti tuhlaamatta yhtään panosta. Toinen houkuttelee vihollisen ansaan, ja toinen pistää ovet kiinni.

Uroboros Mkono



Epäonnistunut koekaniini muuttuu olioksi, joka on piirteiltään samanlainen kuin normaali Uroboros. Tämä on kuitenkin paljon kestävempi, ja agressiivisempi kuin aiempi tapaus. Mkono voi iskeä kaukaa, lähettämällä lonkeronsa pelaajaa kohti. Vihollisen kehossa on kellertäviä kohtia, joita ampumalla vihollista saa pidettyä kurissa. Kentältä saa tämän taistelun aikana liekinheittimen, jolla on hyvä pistää Mkono haavoittuvaan tilaan. Kun Mkonoa kurittaa liekinheittimellä, se paljastaa ulokkeita, joita ampumalla vihollisen saa hyvin tapettua. Mkonolla on välillä tapana kadota liukenemalla maan alle, ja ilmestymällä pelaajan lähelle, joten ympäristöä kannattaa tarkkailla.

Ndesu



Selvästi RE4:ssä esiintyvän El Giganten joku sukulainen. Tämänkin vastuksen voisi luetella jonkin sortin välipomoksi. Koko taistelu käydään niin, että Chris & Sheva ovat maasturin kyydissä ja ampuvat Ndesua tykeillä. Ndesua paukutellaan niin kauan, kunnes olio paljastaa kehon sisällä piilevät parasiitit. Kun ne tulevat esiin, ammutaan nämä pienet pois, jolloin hirviö paljastaa selässä sijaitsevan ison loisen. Tämä prosessi täytyy toista ainakin pari kertaa ennen kuin Ndesu kuolee.

Taistelun aikana kannattaa pitää silmällä omaa tykkiä, jottei ylikuumene kesken kriittisten tilanteiden. Ennen kuin vihollisen parasiitit tulevat esiin, kannattaa vihollista ampua sen kasvoihin jotta sen voi pitää loitolla. Ndesu tulee ajoittain lähelle maasturia, ja yrittää joko tallata, tai lyödä joko käsin tai puulla jonka repii irti. Ndesu myös voi lähteä syöksymään kohti, tai repiä kiven maasta, ja vierittää sen pelaajaa kohti jolloin se kannattaa ampua ennen kuin se edes lähtee liikkeelle. Väistöliikkeitä joutuu siis ajoittain tekemään. Taustalla myös häärää Majineja joita kannattaa ampua, jottei ylimääräistä vahinkoa pääse tapahtumaan.

Irving



Mutaation läpikäynyt Irving on melko yksinkertainen vastus, lähinnä siksi että hänet voi päihittää kentällä olevien aseiden avulla. Irving uiskentelee veneen sivuilla, jolloin hänen pään kohdalla sijaitsevaan kohtaan pitää osua. Välillä vedestä nousee hirviön lonkeroita, joiden pyöreisiin kohtiin ampuessa ne saa katkaistua. Jos niitä ei ammu, ne yrittävät iskeä. Kun Irving on saanut tarpeeksi vahinkoa osakseen, hän ilmestyy veneen perälle. Kun olet ampunut häntä tarpeeksi, itse ihmismuoto olion sisältä paljastuu joka on haavoittuvaisin. Tässä kohdassa kannattaa käyttää järeämpiä aseita, jos ei halua veneestä löytyviä tykkejä käyttää. Kannattaa myös varoa välillä veneen kannella luikertelevia lonkeroita, jotka voivat joko liiskata pelaajan, tai napata otteeseensa ja vahingoittaa heittämällä hahmon venettä vasten.

Uroboros Aheri




Excellan mutaatio on kuin jättimäinen Uroboros. Tätä vihollista vastaan voi käyttää itseltään löytyviä aseita, mutta kentältä saa myös satelliitin avulla käytettävän aseen. Olion lonkeroiden päissä on oransseja pallukoita jotka pitää ampua, jotta otus ei pääsisi iskemään. Kun näitä pieniä lonkeroita on tuhottu tarpeeksi monta, ilmestyy olion keskeltä suuri oranssi ydin, johon kannattaa käyttää satelliitin avulla käytettävää asetta, joka lähettää lasersäteen vihollista päin.

Ajoittain tämä hirviö voi tehdä iskun, jossa muutama lonkero menevät vierekkäin. Tämä isku pitää estää, koska jos niitä ei estä, tulee varma kuolema. Eli tuossa tapauksessa ammu mahdollisimman nopeasti linjassa vierekkäin olevat lonkerot. Ja jos panokset tai parannustarvikkeet alkavat käydä vähiin, vihollinen lähettää kentälle pieniä lonkeromöykkyjä, joita tappamalla saa lisää panoksia yms. Mutta muista, että nämä pienetkin möykyt voivat vahingoittaa sinua.

U-8



Tämän hirviön on melko mutkikas vastus. Suuri, hämähäkkiä hieman muistuttava otus roikkuu suuren hissin reunamilla. Aluksi sen ainoat haavoittuvat kohdat ovat sen raajoissa sijaitsevat punaiset kohdat. Kun olet saanut vahingoitettua oliota tarpeeksi, se tippuu maahan, jolloin sen suuhun voi ampua. Tässä tilanteessa voi mennä olion eteen ja heittää kranaatin sen suuhun, jos kranaatteja sattuu löytymään. Järkevintä on ensin hieman ampua, ja lopuksi käyttää kranaattia, jotta saa enemmän vahinkoa aikaiseksi. Räjähdyksen seurauksena hirviön aivot paljastuvat, johon on mahdollista ampua, raajojen lisäksi.

Hirviö ei kuitenkaan pysy kovin paljoa paikallaan, vaan kiertelee pelaajan ympärillä, tehden äkkinäisiä hyökkäyksiä. Konekiväärit ovat melko käteviä aseita sarjatulen ansiosta, koska viholliseen on helpompi osua sen liikkuessa, toisin kuin vaikkapa haulikolla tai pistoolilla. U-8 myös synnyttää pieniä "hyttysiä" kentälle, jotka tulevat pelaajan kimppuun. Ne kannattaa heti ampua, jotta eivät ole tiellä, ja saahan niistä tavaroitakin.

Hirviötä ei kannata ampua suoraan sen edestä, vaan kannattaa olla turvallisen matkan päässä sen eturaajoista, joilla se huitoo välillä. U-8 tekee myös välillä instant kill-liikkeen, joka siis tappaa suoraan jos sitä ei ehdi väistämään.

Jill Valentine



Jill on vastuksena kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla hän on Weskerin kanssa yhteistyössä, jolloin Jill toimii lähinnä taustapiruna yrittäen tappaa pelaajia. Tuolloin Jill on hyvä iskeä maihin. Toinen pelaaja pitää Jilliä kiinni, ja toinen tekee siitä heiton, jolloin Jill jää maahan makaamaan. Näin neidistä ei ole vaivaa, koska jos Jill pääsee ampumaan, hän tekee paljon vahinkoa.

Toisella kerralla vastassa on vain Jill, jolloin hänen rintakehässä oleva laite pitää saada irti. Jill juoksee ympäriinsä sekopäisenä, ja yrittää ampua ja mätkiä Chrisiä & Shevaa nassuun minkä kerkeää. Menemällä Jillin taakse hänet saa pidettyä paikallaan, jolloin pari voi yrittää repiä laitetta irti. Kun pari pitää Jillin paikallaan, laitteeseen voi myös ampua, ja tämän jälkeen naisen voi heittää maihin ja yrittää riuhtoa laitetta irti. Jos päätät ampua laitetta, tähtää tarkasti, koska jos ammut huti, Jill kuolee ja se on sitten mission failed. Ja se kumpi pitää naista kiinni, jos Jill pääsee irti (minkä hän tekee useaankin otteeseen ainakin alussa) joutuu väistämään naisen potkun.

Chrisillä on mahdollista myös puhua Jillille ja saada nainen taistelemaan tilaansa vastaan. Tämä helpottaa saamaan naisen kiinni, koska hän jää paikalleen. Helpoin tapa on pidellä Jill paikallaan, ampua laitetta ja heitellä häntä muutamaan kertaan maihin.. tuo kuullosti aika sadistiselta. Anyways, Kunhan varot Jillin ammuskelua ja potkuja, ei naisen pitäisi sen järkyttävämpiä ongelmia tuottaa.

Albert Wesker



Ja sitten vielä se viimeinen vastus, eli Albert Wesker. Weskeriä vastaan otetaan kolmessa eri osiossa.

Ensimmäisenä on taistelu, jossa taistellaan Weskeriä & Jilliä vastaan. Tämä ei niinkään ole kamppailu, jossa pitäisi voittaa, mutta tietty aika pitäisi pysyä elossa. Helpoin tapa on piilotella mahdollisimman kaukana vihollisista, kunnes välikohtaus pamahtaa ruutuun. Mutta on myös mahdollista tapella Weskerin kanssa, ja Jilliä voi myös kurittaa siinä sivussa.

Toinen osuus sisältää jo ihan ottelun, jonka päämääränä olisi saada pistettyä Weskeriä neulalla jossa on hänen omia sekoituksiaan. Kentällä on vipuja joilla voi pimentää paikan, jotta Wesker ei osaisi väistää iskuja. Kun valot ovat sammutettu, kentältä löytyy raketinheitin, johon pitää myös erikseen hakea panos.

Kun olet hakenut raketinheittimen ja siihen ammuksen, mene Weskerin taakse pienen etäisyyden päähän ja ammu. Kun ammut, varmista että Wesker on pimeässä, muuten herra saattaa väistää. Jos teit tämän oikein, Wesker pysäyttää raketin ja pitää sitä kädellä paikoillaan. Nyt ammu rakettia jolloin se räjähtää ja Wesker kaatuu polvilleen. Nyt sinä ja parisi menette hänen luokseen, toinen menee pitämään herraa paikoillaan, kun toinen lyö neulan hänen rintakehäänsä. Tosin tämä ei toimi jos Wesker ei ole ottanut tarpeeksi iskuja, jolloin hän pääsee irti, ja homma alkaa alusta. Wekseriä voi ampua pimeässä, jolloin hän ei väistä niin hyvin kuin valossa. Ja menemällä Weskerin lähelle voit tehdä iskuja, joilla saa aikaan lisää vahinkoa hänelle. Kannattaa kuitenkin varoa Weskerin iskuja, koska jos et ehdi väistämään lähietäisyydeltä tulevaa iskua, voi Wesker tappaa yhdellä iskulla.

Wesker saattaa myös mennä välillä hakemaan ohjuksia, jolloin sen voi ampua ja hän kaatuu polvilleen.

Kolmas ja viimeinen osio on pelin viimeinen taistelu, jossa Wesker käy läpi pienen mutaation. Aluksi joudut pakenemaan häntä, ja suojaamaan pariasi hänen iskuiltaan. Viimeinen taistelu käydään pienellä alueella.

Wesker yrittää lyödä lonkerollaan nostaen sen ilmaan, ja iskemällä sen pelaajaa kohti. Hän myös yrittää lähettää lonkeroitaan maan kautta, jolloin on hyvä juosta pysähtymättä jotta ei saa osumia. Isku jota on hyvä välttää, on kun Wesker muodostaa ympärilleen lonkeroilla pyörivän muurin. Kun tämä isku on ohi, paljastuu Weskerin sydän. Siihen ampumalla saa aikaan hyvin vahinkoa. Kun Wesker on saanut tarpeeksi osumia, ja tuo muuri hänen ympäriltään katoaa, voi tehdä iskun jossa toinen pelaajista menee pitelemään Weskeriä kiinni ja toinen voi puukottaa Weskerin hengiltä. Se pelaaja joka pitää Weskeristä kiinni, menettää kuitenkin koko ajan energiaa.

49 kommenttia:

  1. näitä tullu ootettuu! mut hyvä kun nyt saitte.

    VastaaPoista
  2. toi gatlin gun majinin kuva on nelosest ku vitoses sill on se laatikko sen seläs.

    VastaaPoista
  3. tuol tuli yks kirjotus virhe.

    VastaaPoista
  4. varmaan yks kirjotusvirhe haittaa.... ei mua ainakaa

    VastaaPoista
  5. mis on kirjotus virhe? :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Giant majinin kohdassa lukee:gian majineiden päätä kuitenkin suojaa iso maski.

      Poista
  6. tuli aika paha bugi alussa ku pelailtiin 2 pelii nii ku mentiin yhestä ovesta, tuli loading ja sen jälkee kaverin pistoolit, ammukset ja sprayt kadonnu :o !! Vähäx meitä potutti mut onneks ne likin vaa pompannu takas sinne invetory osioo :D

    VastaaPoista
  7. mitä järkee niilinahven oli laittaa vihollisosioon jos se on harmiton???

    VastaaPoista
  8. "Mutta kanat pystyvät pahimmassa tapauksessa tappamaan pelaajan"
    kyl mua ottais päähän jos kuolisin kanoihin

    VastaaPoista
  9. big man manjinit räjähtää vaan mercenariesissa........

    VastaaPoista
  10. Pelin paras kohta on kun on 2 pelaajaa vs. Wesket & Jill :D nimimerkillä kokemusta on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on kirjoitusvirhe. Se on Wesker eikä Wesket.

      Poista
  11. Eikös tässä ennen tämän pelin julkaisua ollu jotain hässäkkä että tää on liian rasistinen peli tai jotai sellast :D mut silti hyvä mut RE 4 paras

    VastaaPoista
  12. Pelasin serkunkaa tätä netis Weskeriä vastaan ja aina siin kohtaa mis se hyppää Shevan(jota mun serkku ohjas) luo --> niin se hyppää siihen kielekkeelle, mut se aina tippuu vaik se rämpyttää nappei ihan hulluna? mit pitäis tehä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sheva putos koska Wesker heitti sitä uroborospallolla joten kannattais ampua Weskeriä hyvällä aseella ja se hyppää takasi Chrisin luo :D

      Poista
  13. Siis Sheva hyppää kielekkeelle

    VastaaPoista
  14. voitin weskerin siellä tulivuoressa kaverin kaa pelkällä puukolla

    VastaaPoista
  15. resident evil 5 ei meinattu aluks julkasta ollenkaa koska se on liian rasistinen, valkoihoinen crish ampuu musta ihosia majineja ihan hulluna. mutta peliin lisätiin pari valkoihoista majinia ja se siitä sitte :D

    VastaaPoista
  16. Joo Kyl ihmettelin et miks oli valkoihosii mut sit tajusin et se olisi rasistista jos olisi pelkkii mustii majineja eli hyvä että lisättii valkoihosii tai muuten peliä ei olis tullut (Re 4 on parempi)

    VastaaPoista
  17. Lol. Iha yhtä hyvi joku neekeri vois ampuu valkoihosii. Maailma on ihmeellinen paikka ja ihmiset tyhmiä.

    VastaaPoista
  18. ''Pelasin serkunkaa tätä netis Weskeriä vastaan ja aina siin kohtaa mis se hyppää Shevan(jota mun serkku ohjas) luo --> niin se hyppää siihen kielekkeelle, mut se aina tippuu vaik se rämpyttää nappei ihan hulluna? mit pitäis tehä??''

    Mulle käy aina ihan samoin ku pelaan tota Shevalla. Miten vitussa se akka voi aina tippuu vaikka painan niitä näppäimiä niin että savu nousee?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä pitää vaan naputtaa kovempaa. Itse naputin niin, että sain melekei sydärin :D

      Poista
  19. Mul on nykyään Resident Evil 5 Gold Edition ja siinä kaikki trophyt. Mun mielest "Desperate Escape" oli vittumaist vetää professional läpi ku siin loppu vaihees tulee vihollisii enemmä ku laki sallii, ja jos ne hittaa sua ni kuolee melkee heti. "Lost in Nightmares" oli paljon helpompi : vihollisia tulee harvoin (Huono puoli, että ne on niin kestävii et menee paljon kutei vihollisii. "LiN" vittumaisin kohta oli kyllä se kun tippuu kellariin/ihme paikkaa, Professional vaikeus asteel vihulaisii ei näy kartassa ja pelaajan täytyy käyttää älliä ja erilaisia ansoja tappaaksen vihollisen. Wesker taas tuotti hankaluuksia, kun sen iskuja täytyy väistää nappeja painamalla ja siinä täytyy olla ihan SAAKELIN NOPEA! PS : Haluisin suomalaisii kavereita PS3:lle, mieluiten tyyppei kenel on RE5, jos haluut lisätä mut kaveriks ni lähetä ystävän lisäyspyyntö(kirjota viestiin että sait mun nimimerkin täältä) Just_us97

    VastaaPoista
  20. siin weskertappelus pitää chrisil ampuu weskerii ettei se pääse shevan kimppuu ku sheva roikkuu siin kielekkeel.....

    VastaaPoista
  21. Kuka vittu pääsee professional moden läpi?!!? Sehän on ihan mahoton kaikki muu vetää dyingin paitsi nuolet ja kanat ollaa kaverin kaa yritetty ja meil on loppumattomat ammukset mones asees ja me jummataa silti vitos chapterii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankkikaa loputtomat paukut m93r:ään ja rocket launcheriin nii ehkä sitte... Ite ainaki pääsin sillee läpi :D

      Poista
  22. Mun mielestä pahimmat viholliset on ehkä reaperit ja ndesu. Reaperit on jo vähän helpompia kun on loppumattomat paukut rocketlauncheriin. ;D

    VastaaPoista
  23. Pelasin isoveljen kanssa tämän läpi, muuten NDESU oli aika paha vihulainen :D Meni kolme kertaa yrittäessä kun ei tajuttu sitä että kun se meinaa polkea päälle, ampukaa sitä jalkaan. Ja jos se meinaa lyödä teitä, ampukaa pään alueelle tai käsiin. Sitten kun Ndesu aikoo taklata/syöksyä ammutte vaan päähän. Laitoinpahan vaan tällaisen pienen jelpin tänne :) Toivottavasti auttoi jotain kuka lukee näitä kommentteja ja ei ole päässyt vielä kohtaa läpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan kun sitä ampuu päähän niin kyllä se sellaiki kurissa pysyy. ps: Helpoimmat bossit on Ndesu, eka uroboros,u-8 Popokarimu,uroboros aheri ja Irving.

      Poista
    2. Ndesu on iha helppo ku ekan kerran kohdatii nii se oli kuollu alle viides minuutis ja irving vasta on helppo ampuu pari kertaa sitä jytky tykillä siihe ihmee syöpä paiseeseen kun se nostaa lonkeronsa ammut sitä pari kertaa ja se häipyy:D

      Poista
  24. NDesu oli kyllä ärsyttävä mutta ei vedä vertoja Irvinille kun lonkero osuu ja oot heti dangerilla ja se tyhmä neekeri horo ei tajua tulla parantamaan!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neekeri horo:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD.

      Poista
    2. Ammu mini kunilla tai tykillä niitä lonkeroita niin ne ei ehdi ees alottaa hyäkkäystä;)

      Poista
    3. SE on Irving eikä Irvin!!!

      Poista
  25. Muuten miksi kun pari kuolee joutuu aloittamaan alusta?

    VastaaPoista
  26. Jännä juttu haulikon pitäis tehota Giant majiniin hyvin mutta kun mä ammuin sitä haulikolla niin se vain jatkoi kävelemistä.

    VastaaPoista
  27. upgradee haulikkoa vaikeemmalla asteella

    VastaaPoista
  28. kiva juttu voitin popokarimun vaan maamiinoilla,kranaateilla ja pistoolilla. ps:älkää tehkö samaa juttua kuin minä,kun menin hakemaan maamiinoja yhdestä pelti vajasta niin popokarimu tuli oviaukon eteen enkä päässyt ulos ainakaan minuuttiin kunnes popokarimu rikkos sen pelti vajan.

    VastaaPoista
  29. muuten kerron yhden tai peräti kaksi tapaa
    voittaa ekan uroboroksen 1) silläkin on niitä kellertäviä kohtia olkapäissä ammut haulikolla ensin toisen käden irti ja kun se on polttohuoneessa ammut sen toisenkin käden irti uroboroksellakestää että se saa kädet takaisin juokset ulos ja suljet ovet 2)ja niille joiden mielestä tämä on panosten tuhlausta tekevät näin johdattavat uroboroksen vasemmalle puolelle juokse nopeasti polttohuoneen läpi kahvan luokse huom.uroboros ei saa olla lähellä polttohuoneen ovea eikä se saa olla sisällä poltto huoneessa ja kun uroboros on tulossa vedä kahvasta niin uroboros ehtii juuri sisälle polltohuoneeseen kun ovet sulkeutuvat.

    VastaaPoista
  30. nyt kyllä ihmettelen kun mä ammuin big man majinin hengiltä niin ei se kyllä mihinkään räjähtäny.

    VastaaPoista
  31. mercenarieksessa räjähtää

    VastaaPoista
  32. ei se oo mahdoton jos ite pääsin professionalil läpi ilman apua :)

    VastaaPoista
  33. Hei ! bella voisin auttaa sua ylläpitämään tätä ressa sivustoa ite oon mennyt kaikki ressat läpi ja tiedän niistä suurimman osan :)jos haluat että teen käyttäjän niin sitten liityn

    VastaaPoista
  34. Omia tekeleitään voi lähettää osoitteeseen bella_fallen_angel @ yahoo.com

    VastaaPoista
  35. Huom!Kranaatin heittimen tuli ja räjähde ammuksia kannattaa käyttää Uroboros Aherin pikku palloihin, ne tuhoutuu silloin yhdestä.

    VastaaPoista
  36. Weskerin uroboros muoto on ärsyttävä kun se rupee huitomaan sillä lonkerolla ja jos se osuu lentää laavaan ja se siitä D:

    VastaaPoista
  37. Mulla oli kaikki pelin aseet loputtomilla ammuksilla kaikki puvut mercenariesissa kaikki hahmot joka kentästä A:arvosana ja kerran kun käynistin pelin niin kaikki mun tallennukset oli vittu KADONNU!!!!!!!!!!!!!!! arvatkaapa vituttiko ollenkaan >:(

    VastaaPoista