Hahmot


HUOM! Hahmokuvaukset sisältävät paljastuksia juonesta, älä lue jos et halua tietää!

Kirjoittanut C.O.


Chris Redfield

Chris on jo monelle tuttu hahmo entisistä RE-peleistä ja nyt hän kohtaa uudenlaisen kauhun, Afrikan auringon alla. Chris on tullut jo pitkän matkan Arklay Mountainsin kartanon tapahtumista, ja nykyään hän työskentelee Bio-terrorismin vastaisessa organisaatiossa, BSAA:ssa kenttä agenttina, Chris on lähetetty Kijujuun, Afrikkaan estämään bio-ase kauppa ja vangitsemaan myyjä, mutta "asetta" onkin jo käytetty...

Sheva Alomar

Sheva on 25-vuotias nainen ja uusi RE-pelisarjalle. Sheva oli menettänyt perheensä lapsena, bio-terrorismin ansiosta, ja aikuisena hän liittyi BSAA:han estääkseen toisten kärsimykset. Sheva toimii RE5-pelissä Chrisin apurina koko pelin ajan ja tietyissä kohdissa Chrisin täytyykin heittää Sheva muuten pääsemättömille alueille kuten katolta toiselle, tuhoutuneitten tikkaitten päälle jne...

Ricardo Irving

Irving on Tricell-yhtiön tutkija ja samalla hän myy salaa B.O.W.-hirviöitä eri tahoille. BSAA on saannut vihiä kaupasta Kijujussa ja aikoo estää hänen aikeet, ja Chris, Sheva sekä kaksi BSAA:n iskuryhmää on lähetetty hänen peräänsä.

Josh Stone

Josh on Delta Teamin kapteeni ja hyvä ystävä Shevalle. Pelissä Josh on pienemmässä roolissa kuin muut, silti Josh auttaa Chrisiä ja Shevaa muutamissa kohdissa, sekä pelin lopussa hän pelastaa Chrisin ja Shevan.

Reynard Fisher

Reynard on BSAA:n kontakti Kijujun alueella ja hänet tavataan pelin alussa, kun hän antaa Chrisin ja Shevan alkuvarustuksen, Reynard myös kertoo "Uroboros" nimisestä asiasta. Kyläläiset kuitenkin hulluuntuvat tappavat Reynardin pelin alussa.

Kirk Mathison

Kirk on BSAA iskuryhmien Helikopteri pilootti ja pelin alkuosan hän antaa tulitukea Chrisille ja Shevalle kunnes B.O.W.-hirviöt tuhoavat hänen Helikopterin ja samalla Kirk kuolee.

Ozwell E. Spencer

Tämä hahmo on suurilta osin täynnä mysteerejä, hänet kuitenkin tunnetaan Umbrellan Presidenttinä ja hän on yksi niistä kolmesta jotka löysivät Progenitor-viruksen. Pelissä hänet tavataan vain muistikuvissa jossa hän puhuu Alber Weskerille hänen tavoitteestaan luoda "uusi maailma" ja kuinka hänen unelmansa tuhoutui Racoon Cityn myötä. "I was to become a god."-Spencer. Albert kuitenkin lävistää Spencerin kädellään ja sanoo "The right to become a god…Is now mine".

Excella Gionne

Excella on Tricell-yhtiön päätutkija Afrikan alueella, Excella kuitenkin tapaa Albert Weskerin ja aloittaa työskentelyn hänen kanssaan, Albert lupasi Excellalle että hänestä tulisi "uuden maailman" kuningatar, vain ansaitakseen Tricellin resursseja. Excella kuitenkin kuolee koska Albert istuttaa häneen Uroboroksen ja Chris sekä Sheva tuhoavat Uroboros Excellan.

Kotkanaamio

Tämä kyseinen henkilö on isossa roolissa pelissä suurin osa pelistä hän pitää yllään mustaa kaapua ja kotkanaamiota, hän toimii Weskerin alaisena auttaen Excellaa ja Irvingiä, kunnes naamiot otetaan pois ja Weskerin hallinta tuhotaan, Chrisin ja Shevan ansiosta.

Albert Wesker

Albert Wesker on RE5-pelin pää vihollinen, hän kaiken Kijujussa tapahtuneen syy. Albertia ei mainita pelissä kuin vasta lopussa ja häntä tasitellaankin muutaman kerran ennen loppu huipennusta, Albertissa oleva virus on tehnyt hänestä super-ihmisen ja luotien väistäminen on yhtä helppoa kuin kävely. Wesker on luonnnut Uroboros-parasiitin joka on Las Plagaksen paranneltu versio ja sillä hän aikoo luoda "uuden maailman", Wesker kohtaa Chrisin ja Shevan viimeisen kerran ja vain toinen voi selvitä...

50 kommenttia:

  1. onko tekstin kirjottajal pahakin lukihäiriö? :o

    VastaaPoista
  2. Tänne voisi kyllä laittaa jonkinlaisen spoiler-varoituksen ja selventää joitain asioita. Eikä todellakaan tarvitse kertoa ketkä kaikki kuolee, sillä tätä saattaa lukea joku, joka ei ole peliä vielä hankkinut.

    VastaaPoista
  3. aika hyvä hahmo kuvaus tykkään myös itse paljon tästä pelistä. ja spoiler varoitus on ihan ylhäällä

    VastaaPoista
  4. Paras peli. Oon pelannu kaks kertaa tän pelin läpi, enkä vieläkään oo kyllästyny.

    VastaaPoista
  5. Hei mihi jill jäi saanen kysyä?! Ite tykkäsin pelistä kaverin kaa pelättii 4 ja 5 syyslomal läpi. ehkä paras peli re sarjassa!!

    VastaaPoista
  6. kun kattoo esimerkiks youtubesta nii aika moni vihaa resident evil vitosta mun mielestä tää on yks parhaimmista resident evileistä

    VastaaPoista
  7. anteeks mitä?! jill on ihan vaa kuule siinä pelissä oot todella tyhmä jos et oo huomannu jilliä!

    VastaaPoista
  8. tänne sais tulla "viholliset" kohta tästä 5 osasta

    VastaaPoista
  9. siis tääl on ihan liian vähän tietoa re5:sta.tänne todellakin sais tulla viholliset ja vaikkapa aseet.

    VastaaPoista
  10. "Wesker kohtaa Chrisin ja Shevan viimeisen kerran ja vain toinen voi selvitä..." MITEN NIIN TOINEN? Chris ja Sheva vs Wesker! MIETI KUKA NYT OOT KAAN!

    VastaaPoista
  11. oon nähny kaikki ja, pelannu 2 4 5 hyviä :) 3 ja 2 voi olla kaupungissa

    VastaaPoista
  12. joku sais tehdä viholliset osion D:

    VastaaPoista
  13. Mä voisin tehä vihollis osion, sillä pelini on pelattu näin= Srank joka tasossa joka vaikeus asteella ja mersis kaikki SSrankilla. Voisin pistää mailia jos B:lle sopii.

    VastaaPoista
  14. mäki oon pelannu ton pelin läpi enkä oo kyllästyny siis tosi hyvä peli =)

    VastaaPoista
  15. Hehee kaikilla vaikeustasoilla S, kaikki aseet päivitetty tappiin! Ja kaikkee muuta nastaa =D
    Kaikki jutut löydetty, kaikki mahdollinen tehty!

    VastaaPoista
  16. kirjoittajal ei oo hyvä äidinkieli eikä muukaan. Kua on samalla kannalla?
    Kuinka monen mielestä re viis ansaitsee oman foorumin?
    Kuinka monen mielestä... Öö? Ihan sama.
    RESIDENT EVIL 5 Rock!
    ostan versus moden kohta.

    VastaaPoista
  17. Mielestäni 4:nen on parempi ku 5 mut oon vetäny molemmat läpi ainaki kahdeksan kertaa.

    VastaaPoista
  18. Resident evil 4 on resident evil viittä parempi peli...
    En tarkoita että Re 5 oli huono peli mutta näistä kahdesta pelistä re 4 oli ylivertaisempi.
    Koska kun RE 4 ilmestyi se teki jotain aivan vallankumouksellista kaavoihinsa kangistuneelle erittäin hyvälle, ehkä hieman ali arvostetulle peli sarjalle.
    Toki RE 5:den kaksin peli kampanja muutti peliä entisestään parempaan suuntaan, ja monet ihmiset väittävät että jos pelaa re 5 kontrolleilla ja kameralla tehtyä "kauhu selviytymis" peliä se EI voi olla pelottava...
    Mutta jos kukaan teistä on pelannut re 5 lost in nightmares lisä episodia, niin siinä todistetaan että re 4-5 tyylisestä pelistä voi tehdä pelottavan. Mutta... Resident evil 5 tiimi päätti silti nojautua tuttuun toiminta pohjaiseen, jo hyväksi todistettuun Re 4 tyyliin.
    Itse olin hieman pettynyt RE 5:een siinä mielessä että ressa vitosta mainostettiin "kauhun juurille palaava" resident evil peli...
    Ja johan se piti arvata että (Spoilereita)
    Tulet pyörimään pelin loppua kohti vanhoissa tutuissa maan alaisissa laboratorioissa.....

    Ja miten Wesker "kuoli" re 5:ssa oli hieman... korjaan.. V*TUN typerää, Weskerin "kuolema" oli odotettava asia, mutta miksi V*TUSSA heidän piti lentää hävittäjällä tulivuoreen ja Weskerin piti muuttua kaikessa arvattavuudessaan loppu vastukseksi...
    kysynpähän vaan...
    June Takeuchi tekee laatu työtä tiiminsä kanssa, mutta...
    Mitä V*TTUA!!!


    Mutta Weskerin mahdollista paluuta odotellessa, yhteenvetona voin sanoa että RE 5 on yksi tämän konsolisukupolven helmiä mitä minä suosittelen muille erittäin lämpimästi!

    VastaaPoista
  19. Capcom sano et ne aikoo tehä RE6 mut siihen voi mennä jopa 8 vuotta, ja sit ne nollaa kaiken( eli ZOMBIT TULEE TAKAAS JEE!!!!)

    VastaaPoista
  20. mmm en tiiä kun en oo pelannut re5 mut re1 oon vetännyt ainakin 5-8 k läpi enkä tysisty ds

    VastaaPoista
  21. ds oo vetännyt läpi re1

    VastaaPoista
  22. millon tulee re 5 viholliset OSIO !?

    VastaaPoista
  23. Sitten kun joku tekee semmoisen.

    VastaaPoista
  24. miten tänne pystyy laittaa tietoo pelistä??

    VastaaPoista
  25. bella_fallen_angel ät yahoo piste com

    VastaaPoista
  26. Maailman rasistisin peli RE5, ihan hyvä, mutta harmittaa vaan että on se ykkösen ja kakkosen ja kolmosenkin kauhutunnelma melkein kokonaan pois. Räiskintä, toimintapeliks tehty pelekästään.

    VastaaPoista
  27. siis lähetänkö tuohon sähköpostia?bella_fallen_ange...

    VastaaPoista
  28. Millon tulee läpi peluu ohjeet??? Kun on ongelmia pelin kans siis ressa 5 kui wesker tapetaan siin tulivuori kohdas????

    VastaaPoista
  29. Olis pari kysymyst, en oo ite pelannu pelii vielä läpi.
    1. Missä Jill on ?!?!?!?
    2. Kuka on kotkanaamion takana vai eikö se selviä koskaan?
    3. Kuka on sitä mieltä et Ressa 5 on paras RE-Peli!?!?!?

    VastaaPoista
  30. ootko jo mennyt sen RE vitosen läpi jo

    VastaaPoista
  31. (TÄMÄ KOMMENTTI ON SPOILERI KATSO JOS TAHDOT TIETÄÄ KUKA ON KOTKANAAMIO) kotkanaamion takana on Weskerin aivopesemä Jill Valentine

    VastaaPoista
  32. kuka on teiän mielest paras tyyppi re viitosesta?


    mun on excella

    VastaaPoista
  33. mä oon pelannu 1 2 3 4 5 ressa pelit läpi ja tää on ehka paras tai sitten kakkonen. mut kyl kehityst on tullu ykkönen pelkkää juoksemist ja vitonen pelkkää räiskintää.

    VastaaPoista
  34. Ihan hyvät ohjeet niille joilla ei ole oikeastaan mitään tietoa pelistä, mutta itse huomasin puutteita ja muutamia virheitä näissä ohjeissa. Tai sitten se vain johtuu siitä että itse on pelannut pelin niin monesti läpi, ja osaa kaikki mahdolliset kikat ja temput pelissä. Seuraava ressa saisi kyllä olla hieman synkempi kuin re5. Turhan paljon pelkkää räiskintää

    VastaaPoista
  35. Onks "Lost in Nightmaresissa" zombei?

    VastaaPoista
  36. Resident Evil 5 on ihan pilattu pois. Paskaa peliä ei grafiikka pelasta. Missä on kauhu? Muistaakseni Resident Evilin piti olla kauhupeli? PS. Lost In Nightmaresissa ei ole zombeja, eikä majineja.

    VastaaPoista
  37. Olen itse asiassa samaa mieltä että Re pelit menee kauhusta räiskintä peliksi, Jos tehää Re6 niin siin saisi olla zombeja.

    VastaaPoista
  38. Tietääks kukaa et tarviiks tos gold editionin lisäjutuis olla nettii ku pelaa ku niitten lataamisee tarvii ainakii netin

    VastaaPoista
  39. jos haluu pelata versust nii joo

    VastaaPoista
  40. Re5 oli pienoinen pettymys. Pelaan nykyään Versus moodia.

    VastaaPoista
  41. Säilyykö kaikki tavarat jos alottaa pelin alusta tai jos menee chaptereihin uudestaa

    VastaaPoista
  42. ''Tietääks kukaa et tarviiks tos gold editionin lisäjutuis olla nettii ku pelaa ku niitten lataamisee tarvii ainakii netin''

    Oks tyhmä? Jos PS3 hommaa niin ilma nettiä on turha ostos. köyhät kyykkyy

    VastaaPoista
  43. Eiks kukaa oo ihmetelly mitä HUNKille on käynyt? Oon pelannu melkee kaikkii RE-pelejä ja niis on kerrottu että Umbrella on tuhottu ja blaa blaa blaa... HUNKin tehtävä oli viiä G-virus Umbrellalle mut jos se kerran tuhottii nii missä HUNK on? Kuolikse vai?

    VastaaPoista
  44. Ois hyvä jo noista RE 1, 2 ja 3:sta tehtäis samanlainen versio ku 4 ja 5:stä paitsi että niis ois zombeja. Ois muuten hyvä. Ja sit ne iskut ois siin myös mukana minkä voi tehä ku vihollinen on maassa tai polvillaa tai pitää päästä kii.

    VastaaPoista
  45. Miks et oo laittanu Jilliä tonne? Oisit ainaki voinu mainita et Kotkanaamio on Jill...

    VastaaPoista
  46. Voi vittu! Jos Teitä kaikkia noin paljon vituttaa tää sivu ni ei silti tartte tulla tänne huutelee mitä sattuu. Valitatte kirjotusvirheistä mut kattokaapa ite omaa tekstiä... En ymmärrä paskaakaa noista teiän kommenteista... Tää on hyvä sivu ja ihan tarpeeks tietoa on kyllä. Mutta sais kyllä tulla tänne The Mercenaries 3D sillä se on ihan helvetin hyvä peli!!!

    VastaaPoista
  47. Resident evil 5 muka paras ressa. No pyh!

    VastaaPoista