Resident Evil 5

Biovaara-uhka ei ole loppunut: Juuri kun vaikutti siltä että Resident Evilin uhka on tuhottu, päivänvalon saa uusi kauhu joka lähettää kylmiä väreitä pelaajan selkäpiihin. Chris Redfield, tuttu Resident Evil-sankari, on seurannut pahan polkua kirjaimellisesti maapallon ympäri. Liityttyään uuteen organisaatioon Chris suuntaa Afrikkaan missä uusin bioterrorismiuhka muuttaa kirjaimellisesti kaupungin ihmisiä ja eläimiä hulluiksi ja järjettömiksi olennoiksi. Chrisin täytyy selvittää totuus tämän pahan juonen takana. Resident Evil 5:ssä Capcom saa pelaajat pelkäämään päivänvaloa yhtä paljon kuin he ovat pelänneet varjoja aikaisemmissa peleissä. Resident Evil 5 mullistaa Resident Evil-sarjan aivan kuten RE4 teki.

20.7.2005 Capcom ilmoitti kehittävänsä Resident Evil 5 -peliä kolmannen sukupolven konsoleille Playstation 3:lle ja Xbox 360:lle. Resident Evil 5 tulee tarjoamaan uskomattoman tason yksityiskohtia, realismia ja hallittavuutta.

Pelin pääosassa on Chris Redfield. Mukana on myös uusia hahmoja, nainen nimeltä Sheva ja mies nimeltä Josh. Peli sijoittuu Afrikkaan. Ympäristöt tulevat olemaan avoimia kapeiden käytävien ja kujien sijaan. Viholliset ovat älykkäämpiä kuin ennen ja osaavat juosta todella kovaa. Ja niitä on paljon... Ne puhuvat jotain "outoa kieltä". Lämpö ja kuumuus tulevat saamaan suuren roolin pelissä - pelaajan täytyy vilvoitella luolissa ja välttää polttavaa auringonvaloa.

Tietoa RE5:stä:

-Kylä on mallinnettu afrikkalaisten kylien mukaan.
-Aluksi Chris voi kävellä rauhassa ilman että kukaan hyökkää kimppuun, mutta nähtyään taiston jossa kyläläinen raahataan huoneeseen mutaatiot alkavat.
-Shinji Mikamin RE4 on pelijärjestelmän perustana, joillakin parannuksilla.
-RE5 tapahtuu kymmenen vuotta kartanon tapahtumien jälkeen (2008).
-Pelissä on erilaisia aseita, myös klassiset pistooli ja haulikko.
-Pelissä käytetään toimintanäppäimiä kuin RE4:ssä.

Tekijä: Capcom
Genre: Selviytymiskauhu
Alustat: PS3, Xbox 360, PC
Julkaisupäivä: 13.3.2009

Linkkejä:
Virallinen sivu
Traileri
Keskustele pelistä foorumilla

15 kommenttia:

  1. Aika floppi peli mielestäin...

    VastaaPoista
  2. itellä on tää peli ja on paras mahollinen minkä tiiän

    VastaaPoista
  3. Tämä peli on todella surkea. Ensimmäisen pelikerran jäälkeen ei oikein huvita pelata sitä enään läpi.

    VastaaPoista
  4. Ihan paska peli samalainen kuin 4 sama örkit pitää pelata 2 hahmol ei mitää intoa

    VastaaPoista
  5. ihan ok peli mutta sheva on iso miinus ! ei se tyhmä osaa käyttää kahta asetta ellet käske ja jos käsket niin se alkaa kamikaze-hyökkäyksiin. pöllii tavarat koko ajan ja oon testannu. . . pelin pystyy vetään yksin läpi, siis ihan ilman shevan apua se on vaan enemmän tiellä. pakko myöntää, ashley 4ressassa oli vähemmän ärsyttävämpi vaikka en sitä aluks voinnu uskooo todeks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ees voi pelata ilman Shevaa ??? Jaa tietosi meillekkin jos tiedät :D

      Poista
  6. tietääkö kukaan että onko toi ressa gold edition sama minkä saa imutettua playstation storesta???onko sisältö aivan sama???

    VastaaPoista
  7. Krooh! kenen mielest Re5 vai cold edition on parempi?

    VastaaPoista
  8. Hyvä peli tämäkin on, mutta ei missään nimes 4 nelosen veroinen. Yksi tärkeä syy on että on panostettu tähän yhteispeliin selvästi.
    Ymmärrän kyllä tämän linjavedon, mutta:
    Se vie sitä yksinselviytymisen glamouria ja tunnelma ei oo niin hiottu kuin neloses.
    Ps.Oon kyllä rehellisesti sitä mieltä että joka ei ymmärrä Ressa4:sen päälle ei kyllä ymmärrä oikein hyvän päälle muutenkaan, niin typeriä nuo teinimäiset "paskapeli" tyyliset kommentit on.

    VastaaPoista
  9. Meikäläisen mielestä RE 4 oli HELVETIN hyvä peli, mutta tämä tuntui pippureita suussa -väännetyltä. Kyllähän tämä oli mukava kaverin kanssa mennä läpi, koska oikea äly hakkaa aina tekoälyn. Mutta tästä puuttui se tietty tunne, mikä oli yleensä aiemmissa ressoissa, 4 sitä oli vielä jonkin verran, mutta tässä havaitsee heti alussa, että tämä on tavallaan offspin- RE sarjalle. RE 5 kyllä menee tarinan mukaan, mutta fiilis ei ollut mitenkään "ressamainen". Vaan mieluummin joku Modern Warfare-räiskintä. Toivottavasti sitten joskus kuudennessa osassa petraavat alkuperäisen hengen toteuttamisessa. Silti RE 5 oli hyvää viihdettä, kunhan vain kaverin kanssa pelasi.

    VastaaPoista
  10. Jep. Juuri samaa mieltä edellisen kanssa. Tunnelma ei ollu niin "kiihottava".
    Luulen että se johtuu tästä avoimesta yhteispeli-action teemasta. Tekijät on keskittyny siihen ja siksi tunnelmasta on hävinny kutkuttavaa jännitystä.
    RE 5 on uusi linjaveto kokeilu ja siinä mielessä hyvä peli. Mutta mäkin toivon jatkossa perinteikkäämpää linjaa. Ja musta RE 4
    onnistuivat kyllä nappiin tässä suhteessa.

    VastaaPoista
  11. Itse asiassa RE5 tuntui paremmalta kun pelasin hiljan uusintakierroksen, kuin mitä muistin.
    Mulla oli RE4:sen jälkeen niin kovat odotukset, ja tietenki siinä pettyi vähä kun sai 5:sen kouraan.
    Mutta nyt pelasin uudelleen ja täytyy sanoa että tosi hyvä peli RE5. Ja varsinki jos pelaa kaverin kans, totta tosiaan loistopeli.

    VastaaPoista
  12. no mä sanon nyt ihan faktana re 4 pilas koko resident evilin peli tavan alkoi tulla räiskintä siihen ja re5 ammutaan tumma ihoisii ihmisii siiis rasistine peli että re1 on paras missä menee kartano tappaa zombeija yrittää selviyttyy hengissä siinä oli sitä true horror mut re 4 meni pilaa ja nyt operation raccon city niin ihan mw ja balck opsin tapaine niin no toivotaan että se revelations olis vähän true horrorii mut muuten hyvä aseet on ok ja wesker on paras ja crhis on kuvattu muskeliksi aika hyvä mutt kyllä re1-code veronicat on sitä true horrorii et

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet 8-9 vuotias? Hyvin osaat englantia ja oikeinkirjoituskin menee oikein :D
      *SARKASMIA* Jos tiedät mitä sarkasmi on...

      Poista
  13. Resident evil 5 on melkein sama kuin 4, joo 5 voi pelata kahdestaa, maisemaa on korjattu ja lisätty enemmän aseita ja muuta roskaa. minusta 4 oli hyvä ekoina kertoina ja jaksaisin pelata jos joisain aseissa ei olisi loputtomia panoksia. 5 taas oli tylsä ja suoraan otettu 4, mutta siihen on tehty parannuksia ja yksi iso virhe. . . Sheva.

    VastaaPoista